UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

UN RIU DE SABORS I TRADICIONS

BAIX EBRE / PN del Delta de l'Ebre
L'EXPERIÈNCIA Gastronomia i oficis tradicionals del Delta de l'Ebre. El Delta de l’Ebre a més a més de ser conegut pels seus increïbles espais naturals, consti tueix una destinació gastronòmica de renom, on hi destaca l’oferta de gran varietat de productes típics molt representatius en aquest territori. La seva cuina ocupa una posició capdavantera de la gastronomia mediterrània, ja que el seu entorn ofereix unes condicions idònies per sati sfer la cuina de proximitat més exigent amb ingredients naturals del mateix Delta de l ́Ebre.

La combinació de l’aigua dolça del riu amb la salada del mar proporciona productes que et faran descobrir i gaudir d’una rica gastronomia que uneix la millor tradició centenària dels productors i la innovació constant de la cuina contemporània.

Viu en primera persona algunes de les tradicions i costums que els homes i dones del Delta de l’Ebre han
continuat en una perfecta simbiosi amb la natura.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: 3 dies
Idiomes: Català, castellà, anglès, francès
Material: Roba i calçat còmodes
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: Deltebre
QUÈ HI PUC FER? Les dues experiències que et proposem t’endinsaran al peculiar món del Delta, especialment en el funcionament dels aspectes naturals i humans del seu ecosistema. Una visita obligada és l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre on hi podràs conèixer els seus valuosos ecosistemes (riu,llacuna, arrosar, horta, bosc de ribera...), així com les activitats tradicionals realitzades en cadascun d’ells (navegació, pesca, caça, cultiu d’arròs...).

1. Un riu de sabors: L’experiència et permetrà participar i conèixer activitats relacionades amb la gastronomia més típica de la zona. Algunes d’aquestes activitats són: Recorregut amb barca pels vivers d’ostres i musclos del Delta, degustació de productes locals, visita a un camp d’arròs i visita a l’únic molí de fusta de tota Catalunya.

2. Un riu de tradicions: No pots deixar passar l’oportunitat de conèixer els arrossars, els seus sistemes de cultiu tradicional, les seves barraques de pescadors típiques, el seu vell sistema de navegació i altres costums locals, i de participar en activitats com el cultiu tradicional de l’arròs, la navegació en barques de perxar, el concurs de bitlles i la demostració de l’art de pesca tradicional.
+ INFORMACIÓ Oficines administratives del Parc Natural del Delta de ’Ebre
Av. Catalunya, 46 • 43580 Deltebre
Tel. 977 482 181
pndeltaebre@gencat.cat

Ecomuseu Deltebre

C. Dr. Martí Buera, 22 • 43580 Deltebre
Tel. 977 489 679 / 977 481 597

La casa de la fusta. Parc Natural del Delta de l’Ebre
Partida de la Cuixota, s/n (Llacuna de l’Encanyissada- oblenou del Delta) • 43870 Amposta
Tel.977 261 022
www.gencat.cat/parcs
ALTRES PROPOSTES Un riu d’ocells i l’Alfacada , un paradís secret al Delta
Descobreix el fascinant món de les aus al Parc Natural del Delta de l’Ebre.