UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

UN RIU D'OCELLS I L'ALFACADA, UN PARADÍS SECRET

MONTSIÀ / PN del Delta de l'Ebre
L'EXPERIÈNCIA Descobreix el fascinant món de les aus al Parc Natural del Delta de l’Ebre. El Delta de l’Ebre constitueix la major zona humida de Catalunya i un dels hàbitats aquàtics més importants de la Meditarrània occidental.

Riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, boscos de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals conformen un paisatge natural extraordinari que, juntament amb els arrossars, acull una gran biodiversitat d’organismes (ocells, peixos, rèpti ls, amfi bis, invertebrats) perfectament adaptats als diferents hàbitats de l’espai.

L’Alfacada és una llacuna litoral que se situa en ple parc i que forma un mosaic de biodiversitat molt especial per a la nidificació d’aus (marti net menut, cabusset, ànec collverd, xibec, camallarga, fumarell). Tot això es deu a l’existència de diversos tipus d’hàbitat, a l’índex de salinitat existent i al grau d’inundació, que afavoreix que els ocells utilitzin regularment aquesta llacuna, sobretot durant els passos migratoris.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: 1. 3 dies; 2. Jornadacompleta
Idiomes: Català, castellà, anglès
Material: Roba i calçat còmode
Temporada: Tot l’any
Punt de sortida: 1. Deltebre; 2. Sant Jaume d’Enveja
QUÈ HI PUC FER? Per conèixer més sobre el valor ornitològic del Parc Natural del Delta de l’Ebre et proposem dues visites imprescindibles:

1.- Un riu d’ocells: Escapada per veure les ales planejant sobre el Delta. L’experiència de 3 dies et portarà a conèixer diferents llocs del territori que et permetran introduir-te al món del Delta així com fotografiar una gran diversitat d’aus marines. Visitaràs llocs emblemàtics del territori de la comarca del Baix Ebre, com l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Fangar, la desembocadura de l’Ebre, la llacuna del Garxal o les dunes de Riumar. Així com de la comarca del Montsià, com les llacunes d’ Encanyissada, la Tancada, la Reserva Natural de Riet Vell o el Centre d’Interpretació amb les úniques salines del Delta obertes al públic.

2.- La Alfacada, un paradís secret al Delta: L’experiència et conduirà per una de les joies naturals del Delta, on podràs observar fàcilment i de forma exclusiva una gran quantitat d’aus: la llacuna de l’Alfacada. La visita s’inicia a MónNatura Delta i durant el recorregut a peu observaràs i t’explicaran coses sobre tota la fauna que et vagis trobant.
+ INFORMACIÓ Oficines administratives del Parc Natural del Delta de l’Ebre
Av. Catalunya, 46 • 43580 Deltebre
Tel. 977 482 181 • pndeltaebre@gencat.cat

Ecomuseu Deltebre
C. Dr. Martí Buera, 22 • 43580 Deltebre
Tel. 977 489 679

La casa de la fusta. Parc Natural del Delta de l’Ebre
Partida de la Cuixota, s/n (Llacuna de l’Encanyissada- Poblenou del Delta) • 43870 Amposta
Tel.977 261 022
ALTRES PROPOSTES Un riu de sabors i tradicions
Degusta els sabors i descobreix les tradicions del Delta de l’Ebre.