UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

VALL DE BONABÉ

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA País de fallaires, de boscos centenaris i de prats interminables... la llar de l’ós bru dels Pirineus! La Vall de Bonabé és la màxima expressió de l’alta muntanya pirinenca. L’excel·lent estat de conservació dels paisatges que envolten els pobles d’Àrreu, Isil, i Alòs d’Isil i la zona de Bonabé, juntament amb la tranquil·litat i la gran diversitat geològica, florística i faunísta present, i la gran maduresa dels seus boscos fan d’aquest entorn un dels millors llocs dels Pirineus per gaudir de la natura més salvatge.

L’ós bru ho sap, i és per això que ha escollit aquest sector del Parc Natural de l’Alt Pirineu com la seva llar principal on establir-se i reproduir-se, dècades després de la seva quasi extinció als Pirineus. La Casa de l’Ós Bru dels Pirineus a Isil esdevé l’espai idoni per descobrir en família els seus secrets i sentir-lo més aprop.

Som també al país del foc màgic i ancestral de les falles. Tot un patrimoni immaterial per descobrir als pobles d’Isil i Alòs d’Isil.  El romànic i el patrimoni històric vinculat a l’ús de la fusta completaran una de les experiències que difícilment oblidareu.
A TENIR EN COMPTE • Els mesos d’hivern la pista forestal del Refugi del Fornet fins a Montgarri roman tancada a l’accés motoritzat del 31 de novembre fins el 1 de maig degut a l’elevat risc d’allaus de neu i les plaques de gel.

• Descobrir l’habitat de l’ós bru i els seus rastres sols és possible amb una visita guiada. Podeu reservar el vostre guia a la Casa de l’Ós Bru dels Pirineus a Isil.
ATRACTIUS PRINCIPALS • L’ós bru és l’animal més emblemàtic d’aquestes contrades, el rei dels Pirineus. Descobriu els seus secrets a través de la Casa de l’Ós Bru dels Pirineus a Isil. Un centre d’interpretació preparat per a tot tipus de públic, especialment el familiar.

• Un espai idoni per realitzar l’ecoturisme, on a banda de l’ós bru, cal destacar la brama del cèrvol, els boscos madurs i la flora singular de l’alta muntanya calcària. Un patrimoni que podeu descobrir mitjançant la contractació d’un guia-interpretador del Parc.

• Caminar per la xarxa de senders senyalitzats us ajudaran a descobrir uns paisatges excepcionals com l’estany d’Airoto, l’enigmàtica vall d’Arreu i els ports de muntanya transfronterers, a través dels quals molts perseguits durant les guerres dels segle XX van retrobar la llibertat. Des dels refugis guardats del Fornet i Alòs podreu organitzar les vostres excursions.

• Les falles d’Isil, declarades Festa d’Interès Nacional, esdevenen un patrimoni immaterial que es remunta en la nit dels temps. Les podeu descobrir en una sala de la Casa de l’Os Brú o directament per la nit de Sant Joan.

• El romànic de Sant Joan d’Isil, Alòs d’Isil, Mare de Déu de les Neus, els ponts medievals d’Àrreu i Alòs, i les serradores d’Alòs i la Matussiere complementen la vostra visita amb un patrimoni cultural excepcional.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.