UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

VALL DE LLADORRE

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA La vall amb més estanys de tot el Parc i refugi de l’ós bru. La vall de Lladorre és el reservori d’aigua més important del Parc. Estanys, cascades, molleres, rius i rierols davallen des de cims escarpats, i nodreixen boscos imponents que donen refugi al rei del bosc, l’ós bru, i pastures que alimenten la cabana ramadera a l’estiu. Paral·lelament, l’aigua també circula subterràniament per una xarxa de 75 km de túnels, que formen part d’un dels complexos hidroelèctrics més espectaculars dels Pirineus. 

La bellesa embriagadora del Pla de Boavi us captivarà. Esplendorós a qualsevol època de l’any; hi podeu accedir amb raquetes de neu a l’hivern, o gaudir d’un espectacle cromàtic hipnòtic a la tardor. 

Enfilats al final de carreteres serpentejants, farcides de boniques panoràmiques, trobareu pobles amb encant, com Boldís Jussà i Boldís Sobirà. 
A TENIR EN COMPTE • La vall de Lladorre rep molt neu durant l’hivern, consulteu l’estat de les pistes i el perill d’allaus quan prepareu la visita. 

• Existeix la possibilitat de contractar un servei de guiatge professional de pesca de truita autòctona amb mosca.
Més informació a www.marcfly.com
ATRACTIUS PRINCIPALS • Una munió d’estanys d’origen glacial, com Closell, Naorte, Canedo, Broate, Guiló, Romedos o Certascan, el més gran del vessant sud dels Pirineus, omplen la capçalera de la vall. L’accessibilitat a cadascun és diversa, ja sigui a peu o en 4x4. Sigueu previsors i prepareu bé la vostra aproximació. 

• El Pla de Boavi és un indret de visita obligada. L’amable orografia envoltada d’escarpades muntanyes permet gaudir-ne a qualsevol època de l’any.

• Camins de memòria: iniciatives com Muntanyes de Llibertat i Perseguits i Salvats, donen a conèixer les rutes i moviments migratoris lligats als conflictes bèl·lics del segle XX.

• L’important paper de l’aigua com a recurs natural i energètic, es fa evident fent una visita guiada al Centre d’Interpretació de l’aigua i al Complex Hidroelèctric de Tavascan.

• Pobles amb encant com Boldís Jussà o Sobirà, o Lladorre, on descobrir les particularitats de l’arquitectura de muntanya.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí