UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

VALL DE PEGUERA-REFUGI JOSEP M. BLANCH-ESTANY NEGRE DE PEGUERA

PALLARS SOBIRÀ / PN de l'Alt Pirineu
L'EXPERIÈNCIA Itinerari imprescindible per a tothom que vulgui conèixer amb tota la seva magnitud el sector oriental del Parc Nacional. Itinerari imprescindible per a tothom que vulgui conèixer amb tota la seva magnitud el sector oriental del Parc Nacional.

Impressionant conjunt d’estanys d’alta muntanya entre els que destaca l’estany Negre, el de més fondària del Parc. Prop de l’estany es troba el refugi Josep Maria Blanc, ubicat en un bucòlic entorn muntanyenc al costat de l’estany Tort de Peguera i d’es d’on es pot accedir amb més facilitat a la part alta de la vall, ocupada per un rosari de petits estanys.

L’inici del recorregut és des del poble d’Espot, on agafarem el GR que segueix per la carretera de les pistes d’esquí fins a la vall de Peguera. Allà el camí segueix el marge esquerre del barranc i enfila la vall fins a la presa de Lladres, després segueix per la pista que puja a l’estany Tort de Peguera, que, vorejant-lo per la riba est, des d’on en 10’ s’arriba al refugi Josep Maria Blanc. La pista acaba a l’estany Negre.
A TENIR EN COMPTE · Itinerari de dificultat moderada.

• Respecteu la senyalització.

• Època recomanada de juny a octubre.

• L’acampada lliure no està permesa.

• Equipament recomanat: aigua, menjar, botes per caminar, pantalons llargs, roba d’abric, impermeable, crema de protecció solar.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Cascada de Peguera: cascada d’aigua esglaonada que es precipita entre boscos de pi negre. S’hi aprecien els efectes de les allaus que tenen lloc durant l’època hivernal.

• Presa de Lladres: es troba en un indret on es té una visió completa de la vall i permet fer un respir en el pendent. Quan es comença a agafar alçada respecte aquest estany, cal estar atent perquè es veuen els magnífics estanys de Trescuro.

• Refugi Josep Maria Blanc: Situat a 2.350 metres d’alçada, en un lloc idíl·lic, en una petita península que es fica a l’estany Tort. Disposa de 60 places per pernoctar equipades amb matalassos i mantes a més de W.C, dutxes d’aigua calenta, etc. El servei de cuina li ofereix la comoditat de no haver de preocupar-se del menjar ni la beguda i la oportunitat de degustar les especialitats típiques d’un refugi d’alta muntanya. La nova remodelació del refugi ja és un fet que fa més confortable la vostra estada.    

• Estany Negre de Peguera: impressionant estany de forma circular, envoltat per cims granítics com els de la Mainera, Saburó i Peguera (de gairebé 3.000 metres). Més amunt, seguint el GR i la ruta Carros de Foc, s’entra en un altre replà de l’alta vall de Peguera, on es troben tres estanys: la Llastra, Cabana i Coveta. D’allà es pot anar cap a la collada de Saburó  i el refugi de la Colomina a la vall Fosca o cap al coll de Monestero, des d’on es pot tornar per aquesta vall.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.