UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

VALL DE TUIXENT I LA VANSA

ALT URGELL / PN del Cadí - Moixeró
L'EXPERIÈNCIA Una vall poc coneguda, amb plantes medicinals i tradicions ben arrelades del món de les Trementinaires. La vall de la Vansa i Tuixent està emmarcada dins el conjunt de serralades prepirinenques. L’aïllament d’aquesta vall ha garantit una bona conservació de l’entorn natural i les seves poblacions, que tot i això han sofert un important despoblament.

Es troba entre la serra del Cadí al nord, la del Verd i Port del Comte al sud, i vertebrada pel riu de la Vansa.

S’hi poden trobar moltes instal·lacions dedicades a la flora del Parc i a l’ús de les plantes medicinals i aromàtiques: el Centre de Flora, el Museu de les Trementinaires, els itineraris botànics i l’arborètum. També indrets històrics com Josa de Cadí, les pedres del qual ens parlen dels càtars i la vida medieval.
 
El municipi de la Vansa i Fórnols travessat pel riu de la Vansa, comparteix amb Tuixent l’estació d’esquí de fons de Tuixent-La Vansa, que juntament amb altres elements com el romànic, el barroc i el gòtic de la Vansa, fan que sigui un interessant lloc de visita. L’Espai La Vansa al poble de Sorribes, ofereix una mostra dels atractius del municipi.
A TENIR EN COMPTE · Com a tots els indrets de muntanya, s’ha de tenir especial cura a l’hivern amb l’estat de les carreteres i camins, ja que ens podem trobar amb plaques de gel i despreniments que en facin difícil o impossible l’accés.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Gaudiu dels petits pobles, com Fórnols, Sorribes de la Vansa, Cornellana, Ossera, Tuixent o Josa.

• Al poble de Tuixent hi ha diferents instal·lacions dedicades a la vegetació, com el Centre de Flora del Parc Natural, el Jardí botànic de les trementinaires i Museu de les Trementinaires.

• Itinerari de les Plantes Medicinals i l’Arborètum de Planells del Sastró.
 
• Romànic, barroc i gòtic de la vall de la Vansa.
 
• Artesania i productes locals de la vall (formatges, melmelades, herbes remeieres, escultura, pintura).

• L’estació d’esquí nòrdic de Tuixent-La Vansa.

Trobareu informació detallada al  web del Parc Natural sobre el programa d’activitats del Parc, xarxa de senders, infraestructures (àrees recreatives, miradors, centres d’interpretació, ...) i productors locals i ecològics:  http://parcsnaturals.gencat.cat/cadi

Més informació d’interès de la zona a www.lavansatuixent.com
 
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.