UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

VALLS DE LA BONAIGUA I SON

PALLARS SOBIRÀ / PNac d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
L'EXPERIÈNCIA En aquestes valls podreu descobrir frondosos boscos, cascades, estanys i miradors amb excel·lents panoràmiques del Parc. L’itinerari a l’estany de Gerber des de l’aparcament de la Peülla, a la vall de la Bonaigua, és molt adequat per observar els fenòmens provocats per l’erosió glacial. No us perdeu la cascada de Gerber, prop de l’ermita de la Mare de Déu de les Ares . A la capçalera de la vall de Gerber hi ha el refugi bivac Mataró, des d’on podreu fer bones ascensions i travesses, reservades per a experimentats en muntanya.

La Mata de València és l’avetosa més important de la península Ibèrica. Els més caminadors poden completar l’excursió fins a l’estany Negre de Cabanes o bé fer un circuit espectacular arribant a pernoctar al refugi del Pla de la Font.

Des del refugi del Pla de la Font és fàcilment accessible el mirador del Coll de Fogueruix des d’on podreu gaudir de vistes espectaculars sobre el Parc i sobre les muntanyes que separen el Pallars i les valls franceses de l’Ariège.
A TENIR EN COMPTE • Respecteu la senyalització.

• Època recomada de juny a octubre.

• L’acampada lliure no està permesa.

• Equipament recomanat: aigua, menjar, botes per caminar, pantalons llargs, roba d’abric, impermeable, crema de protecció solar.
ATRACTIUS PRINCIPALS • Boscos de la Mata i el Gerdar: és l’avetosa més gran, en superfície, de la vessant meridional dels Pirineus, amb la singularitat de ser una massa forestal sense fragmentació. Malgrat la seva explotació secular, constitueix un dels ecosistemes forestals millor conservats, amb una població faunística molt diversa. • Costa Solana: zona de prats, on el bosc s’obre, amb restes de parets de pedra que es feien servir com a corrals pel bestiar. Si mireu els contraforts del Pui de la Bonaigua, podreu veure l’espectacular contacte entre el granit i les calcàries.

• Vado de Cabanes: plans situats sota els contraforts del Tèsol de Son, per on travessem el barranc de Cabanes, on és freqüent sorprendre cabirols que s’abeuren al riu.

• Plans de Breviari: zona de prats situada entre Cabanes i el pas del Coro.

• Cascada del Gerber: salt d’aigua espectacular, de més de 100 metres d’alçada, que salva el desnivell entre la vall de la Bonaigua i la de Gerber. Des del refugi del Gerdar, hi ha un camí que ens permet visitar-la.

• Estany de Gerber: gran estany tancat per espectaculars parets rocoses. Si voleu gaudir d’una bona visió de l’estany, heu d’ascendir una mica pel camí que puja pel seu cantó esquerre.

• El Mirador del Coll de Fogueruix, situat a uns 20 minuts a peu del refugi del Pla de la Font.
+ INFORMACIÓ Descarrega tota la informació sobre aquesta experiència en PDF,Aquí.