UA-138875339
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación del usuario. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí Más información Aceptar

VIATJA AMB TREN CREMALLERA A LA VALL DE NÚRIA

RIPOLLÈS / PN de les Capçaleres del Ter i del Freser
L'EXPERIÈNCIA Núria, alta muntanya a l’abast de tota la família. Enlluerna’t amb les meravelloses vistes de la Vall de Núria fent una passejada en el Cremallera, i descobreix un dels paisatges de muntanya més espectaculars de tota Catalunya.

Emmarcada en una vall glacial a 1.960 metres d’altitud, en la part més alta del terme municipal de Queralbs, la Vall de Núria et sorprendrà per la seva amplitud, la seva calma i una vegetació exuberant envoltada per cims de gairebé 3.000 metres on neixen multi tud de fonts i torrents.

A les seves muntanyes, on hi habiten isards i marmotes, es pot practicar senderisme i esquí.

L’accés a aquesta bonica vall solament és possible a peu o amb el tren cremallera que ascendeix entre congostos, cascades, boscos de pi negre i prats de muntanya des de Ribes de Freser, fins a la mateixa vall. Un recorregut de gairebé 13 quilòmetres, i amb un desnivell de més de 1.000 metres, et conduirà a un món de sensacions des del primer moment.

Finalitza el teu recorregut al costat del Santuari de Núria, centre de peregrinació mariana d’antigues arrels i tradicions. El tren cremallera de la Vall de Núria va ser inaugurat el 1.931 i renovat el 1.986, i és, juntament amb el de Montserrat, un dels dos cremalleres existents a Espanya.
A TENIR EN COMPTE Dificultat: Baixa
Durada: Jornada completa 
Idiomes: Català, Castellà, Anglès
Material:Roba i calçat esportiu 
Temporada: Tot l’any, excepte el mes de novembre 
Punt de sortida: Estació de tren Ribes de Freser Enllaç 
QUÈ HI PUC FER? El recorregut amb tren cremallera ja constitueix una experiència en si mateixa. Malgrat això durant tot l’any són moltes les activitats a l’aire lliure que l’extraordinari paisatge i l’entorn natural que envolta la vall permet realitzar a tots els membres de la família.

La història de Núria està, des de finals del segle XX, estretament lligada als orígens i el desenvolupament dels esports de muntanya i de la neu a Catalunya. Amb l’objectiu d’animar a tots a recórrer, conèixer i estimar l’alta muntanya al Vall de Núria és possible realitzar des d’un senzill passeig, fins a llargues i atractives travesses i ascensos d’alta muntanya.

Únicament és necessari un bon equip, una bona informació i les ganes de gaudir. A la zona hi existeixen múltiples infraestructures i activitats perquè puguis viure una experiència inoblidable amb tota la família.

Algunes d’aquestes activitats són:
• Parc lúdic:
cintes, rocòdroms, tirolina…
• La Granja: Activitat pensada per a què els més petits puguin conèixer millor els animals domèstics: a gallines, conills, ànecs... sempre de la mà d’experts.
• Visites guiades on s’explica la història i les diferents llegendes del lloc.
• I unes altres com, passeig amb barca o canoa pel llac, Minigolf, tir amb arc, rutes a cavall…
• A l’hivern, Núria funciona com a estació d’esquí.
+ INFORMACIÓ Oficina de turisme Vall de Ribes 
Ctra. de Bruguera, 2· Ribes de Freser 
Tel. 972 72 77 28 
turisme@vallderibes.cat 
www.vallderibes.cat 

Oficina de turisme Vall de Núria 
Estació Vall de Núria Queralbs
Tel. 972 73 20 20 
valldenuria@valldenuriacat 
www.valldenuria.cat
ALTRES PROPOSTES
Vallter 2000
Coneix el naixement del riu Ter en telecadira i practica rutes de senderisme des del cim.

Visita el parc de fauna dels Pirineus i gaudeix de les activitats d’aventura que s’ofereixen.

Els refugis del Torb, la gran travessa entre Núria i el Canigó
Itinerari circular per etapes entre refugis de muntanya entre Núria i el Canigó.

Itineraris de descoberta del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser  
Activitats per a tots els públics a l’entorn natural per conèixer la fauna i la flora del Parc Natura.