La tardor és una de les millors èpoques de l’any per gaudir dels boscos de Catalunya amb els cinc sentits. Cauen les fulles, es formen catifes quilomètriques, els paisatges es tenyeixen d’ocres, vermells i marrons, i els rius comencen a fer goig.

A Catalunya hi ha molts llocs naturals d'interès i propostes per fer i descobrir boscos en plena tardor. Des d’excursions, anar a buscar a bolets, collir castanyes (això sí, abans de menjar-vos-les vigileu que no siguin bordes) o fer un bany de bosc. En aquest post us proposem 5 boscos per gaudir de la tardor a Catalunya i on poder fer un autèntic bany de bosc. I això de bany de bosc, què és? Doncs un bany de bosc és una immersió en la natura, normalment amb la companyia d’un guia, que permet connectar amb tots els sentits i enfortir el lligam persona-natura. Voleu saber on fer un bany de bosc aquesta tardor?

 

Bany de Bosc a Poblet

Poblet és un municipi amb molta història, però també amb un fantàstic entorn natural d’interès nacional. S’hi troben les muntanyes de Prades, on abunden exemplars de diferents espècies d’arbres (pins, alzines, roures, aurons, verns, boix grèvol i castanyers) i un sotabosc molt ben cuidat que convida a realitzar-hi activitats. 

La Cooperativa Sèlvans hi organitza banys de bosc, en concret en un bosc molt antic que es troba al vessant nord de les Muntanyes de Prades. Es tracta d’una activitat ideal per endinsar-vos en plena natura i connectar amb vosaltres mateixos.

Més informació i contacte →  Sèlvans

Bany de Bosc a Sant Hilari Sacalm

La tercera proposta de bany de bosc dirigida que us recomanem es troba al bell mig de les Guilleries, al Bosc de Serra d’Heures, a la població de Sant Hilari Sacalm. Es tracta d’un dels boscos autòctons més ben conservats del massís, on podreu gaudir dels contrastos entre la solana, amb alzines sureres centenàries i, l’obaga, on abunden roures de fulla gran i una fageda mil·lenària. En aquest cas, l’itinerari terapèutic és per a un grup tancat de 14 persones. 

Més informació i contacte → Cooperativa Sèlvans

Bany de Bosc als Ports

I ara baixem fins al sud, a les Terres de l’Ebre. Allà, als Ports (Montsià), l’empresa PortsExperience també organitza banys de bosc. El Parc Natural dels Ports i la Reserva Natural Parcial de les Fagedes dels Ports és un lloc perfecte per desconnectar i sentir la immensitat del boscatge. A més, la tardor és la millor època de l’any per passejar pel Pla d’Avària, on es conserva una pineda de pi roig i pinassa que us ajudarà a construir aquest lligam amb la natura del qual parlàvem anteriorment. En acabar el bany de bosc, podeu aprofitar per buscar les cabanes de pastors que s’amaguen dins del Parc Natural dels Ports i deixar-vos portar per les fabuloses vistes dels cims dels Ports. 

Més informació i contacte → Ports Experience

Bany de Bosc al Collsacabra

Una altra zona de Catalunya on podreu aprendre a gaudir de la natura des d’una nova mirada i acompanyats dels professionals és el Collsacabra. El Collsacabra, situat dins les comarques d’Osona, la Selva i la Garrotxa, compta amb una gran extensió de boscos madurs, fantàstics per practicar banys de bosc.

El silenci dels boscos de Rupit són espais íntims on connectar amb la natura des de la contemplació, la quietud i l’observació plena és possible. Les pautes que ens recomanen els d’Anigami (l’empresa que organitza aquests banys de bosc) per aprofundir en l’experiència són: respirar, contemplar, caminar lentament i abraçar el silenci. Esteu preparats i preparades per aprendre a reconnectar amb la natura?

Més informació i contacte → Anigami Experiències 

Com haureu pogut veure, el bany de bosc és una activitat molt interessant per gaudir de la tardor a Catalunya; no només perquè són indrets terapèutics, sinó també perquè ens ajuden a recordar de la importància de tenir cura de la natura. Us animeu a fer el vostre primer bany de bosc?

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.