Com cada mes de novembre, el fred va arribant i les muntanyes de Catalunya es comencen a enfarinar. Amb les primeres nevades, el Pirineu es vesteix de blanc i és llavors quan les activitats de neu es posen en marxa. Caminar per les majestuoses muntanyes nevades és un privilegi que podreu gaudir si aneu ben equipats. Avui us proposem 5 llocs de Catalunya on iniciar-vos amb les raquetes de neu i descobrir la muntanya a l’hivern.

La pràctica de les raquetes de neu és una activitat de lleure cada cop més popular a casa nostra. Per què? Doncs perquè és una perfecta alternativa per conèixer la muntanya: són fàcils d’utilitzar, són aptes per a qualsevol persona i no es necessita estar en gran forma física. L’únic que necessiteu per iniciar-vos amb raquetes de neu són: raquetes, bastons i ganes de caminar! Comencem?

 

Raquetes de neu a Vallter

El primer lloc que us aconsellem per calçar-vos unes raquetes de neu i començar l’aventura és la comarca del Ripollès, on es troba l’estació d’esquí de Vallter 2000. Actualment, aquesta estació disposa de 7 itineraris per fer amb raquetes de neu per a tots els nivells, des de famílies amb nens fins a esportistes avançats. Els companys Guies de Muntanya i Barrancs Ama Dablam tenen preparades diverses opcions per passar una bona estona i que tothom pugui gaudir de la muntanya hivernal, des d’una passejada d’iniciació fins a fer algun cim del Pirineu o una travessa. Per començar en aquesta activitat us proposem el bateig de raquetes de neu, una sortida molt segura de dues hores de durada per on podreu recórrer boscos de pi negre fantàstics i descobrir el Pirineu des de dins!

Raquetes de neu al Port del Comte

El Port del Comte, al Solsonès, també és un indret ideal per gaudir de l’hivern i de la neu d’una manera tranquil·la i divertida. Amb els tècnics d’Esportec Outdoor Sport, podreu descobrir el Prepirineu de primera sobre unes raquetes de neu! Hi ha diverses excursions guiades segons el nivell del grup: 

  • La bàsica, on us endinsareu pels boscos i senders de l’entorn.

  • Al mirador, on podreu observar unes vistes impressionants.

  • La Prepirineu, una excursió de tot el dia on podreu pujar fins als cims més alts de la zona. 

Raquetes de neu pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici no només s’hi poden fer rutes de senderisme o banys de bosc, sinó que a ple hivern, les raquetes de neu són les que agafen protagonisme!

Tant amb els experts d’Obaga Activitats com els de Rutes Pirineus o amb la Companyia Roger Mountain Guide podreu gaudir d’excursions inoblidables pel parc natural. 

Una proposta magnífica per descobrir en un dia el Parc Nacional amb raquetes de neu és la ruta que passa per l’Estany de Sant Maurici, Ratera i Amitges. Imprescindible pels amants de la natura i la muntanya! La zona més propera a la Vall d’Aran també és molt recomanable per posar-vos les raquetes i començar a explorar els cims que defineixen la vall. 

I si voleu connectar amb la natura sota la llum de la lluna, Obaga Activitats us ofereix una sortida nocturna amb raquetes de neu! Sona bé, oi?

Raquetes de neu per la Cerdanya 

Si voleu passar un bon dia a la Cerdanya i caminar tranquil·lament per un bosc nevat, 360XPLORE us proposa diferents guiatges amb raquetes de neu que us faran descobrir el silenci de l'entorn i la màgia del paisatge. Si aquesta excursió se us queda curta i voleu acabar la jornada pujant fins al Refugi del Niu de l’Àliga (la Tosa d’Alp), amb Altitud Extrem, podreu agafar el telecabina i acabar d’arribar-hi amb raquetes de neu. Es tracta d’una excursió amb un final espectacular: les vistes de la Cerdanya i el Berguedà!

Raquetes de neu al Berguedà

A Rasos de Peguera, el Berguedà, també podeu fer raquetes de neu. Es tracta de l’estació d’esquí més propera de Barcelona i, per aquest motiu, cada hivern s’omple de famílies que volen gaudir de la muntanya tenyida de blanc.

Relleus Gent de Muntanya us dona l’oportunitat de fer rutes de muntanya amb raquetes de neu, però no només per conèixer l’entorn natural, sinó també per descobrir històries lligades a la neu i els bandolers. Perquè la natura està plena d'històries i llegendes que us faran vibrar!

Com heu pogut comprovar, a Catalunya tenim un munt de propostes per iniciar-vos a les raquetes de neu i gaudir del paisatge nevat. En aquest post només us n’hem recomanat unes quantes, si voleu descobrir altres excursions i activitats de neu recollides a Naturexperience, feu clic aquí

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.