Si teniu ganes de viure una aventura diferent, us animem a iniciar-vos en el món de les vies ferrades. Es tracta d’itineraris verticals o horitzontals que us permetran descobrir racons impossibles d’accedir a peu o en bicicleta. Amb l'ajuda d'unes escales de ferro, claus, ponts penjants, passamans i cables, podreu anar progressant per les parets de roca i superant les dificultats de la ruta. Això sí, amb el mínim risc i acompanyats/des de guies i experts coneixedors del terreny! 

Preparats i preparades per desafiar la gravetat? No espereu més i inicieu-vos a les vies ferrades, un esport d’aventura que es troba a mig camí del senderisme i l’escalada. Continueu llegint per descobrir 5 vies ferrades guiades per fer a Catalunya

Via ferrada Roca de la Creu (Ripollès)

En ple Pirineu Oriental es troba la Via Ferrada de la Roca de la Creu o Via Ferrada de Ribes de Freser, situada a la Vall de Ribes, al Ripollès.  Es tracta d’una perfecta via ferrada per iniciar-se: bonica, ben equipada i lògica. Aquesta via no té massa dificultat, i acompanyats de Guies Ama Dablam, es pot fer en tres hores. 

És apta per fer-la a partir de set anys, per tant, es tracta d’una original proposta per fer en família durant la qual podreu gaudir de vistes al Pirineu durant tot el recorregut i viureu noves aventures tot passant per un pont nepalí i un de tibetà. Una experiència molt naturexperience, no trobeu? A més, la Via Ferrada de la Roca de la Creu es troba relativament a prop de Barcelona i s'hi pot accedir amb transport públic. 

Via ferrada Torre de Cledes (Vall d’Aran)

La segona via ferrada que us proposem és la de Torre de Cledes, al poble de Les, a la Vall d’Aran. És la més curta que us trobareu en aquest post però una de les més originals, ja que pujareu per les parets d’una torre. Amb una durada d’hora i mitja aproximadament, té pocs trams aeris i és un recorregut perfecte per a la iniciació amb canalla. A més, anireu acompanyats d’un guia de muntanya de l’empresa Roger Mountain Guide, que s’adaptarà a les vostres capacitats i a les expectatives del vostre grup. 

Començareu pujant per la paret de l’antiga torre de la central hidroelèctrica, passareu un espectacular pont tibetà i continuareu enfilant-vos per murs verticals i rampes fins a arribar a Mal de Cledes, un espectacular mirador sobre el Baix Aran des d’on tindreu unes increïbles vistes del poble de Les. Des d’aquí, us quedarà un idíl·lic passeig pel bosc, baixant fins a la base de la via. 

Via ferrada Tossal de Miravet (Alta Ribagorça)

Una altra via ferrada que podreu fer amb Roger Mountain Guide a Catalunya és la del Tossal de Miravet, situada al Pont de Suert i part del territori aragonès. Aquesta via està dividida en tres trams, sent el primer el més fàcil de realitzar. La via comença al costat del riu i enfila la roca del Tossal de Miravet. És ideal per fer-la amb els més petits de la casa, ja que hi trobareu dos ponts tibetans molt xulos (que són opcionals). Si decidiu travessar-los, passareu per una aresta aèria. La via acaba al cim d’una petita agulla amb meravelloses vistes del Pont de Suert. Quan hàgiu agafat una mica d’experiència en les vies ferrades, us animem a seguir i fer el segon i el tercer tram, de nivell mig-avançat, perquè ofereixen vistes a la Vall de Boí i una tirolina de 25 metres! I si aquesta via no us acaba de convèncer, a Roger Mountain Guide tenen una oferta molt variada de vies ferrades i per a tots els nivells. 

Via Ferrada Olmo Soler (La Noguera)

A Corçà, la Noguera, s’amaguen una sèrie de vies ferrades que podreu realitzar de la mà dels professionals de Zenith Aventura. La Via ferrada Olmo Soler, també coneguda com La Pertusa, és fàcil i entretinguda. El seu principal atractiu són les vistes al Pantà de Canelles i l’ermita de la Mare de Déu de la Pertusa; una excusa perfecta per visitar la capella romànica i gaudir de les vistes que hi ha des del capdamunt de la cresta. 

El recorregut evita els passos verticals i està equipat amb cadenes i cables de vida. Tot i això, hi ha un tram més complicat amb pujades que pot fer més vertigen, però les vistes que s’aconsegueixen compensen. En aquesta via s’acaba arribant a l’ermita, on es troba una llibreta en què és possible deixar un missatge i compartir l’experiència amb la resta d’aventurers i aventureres que faran aquesta via ferrada en un futur. 

Via Ferrada Teletubbies (La Noguera)

L’inici natural de la via Olmo Soler és la via ferrada Teletubbies, un nom que ja ho diu tot! La via Teletubbies es tracta d’un recorregut molt curt equipat amb una gran varietat d’elements i que acaba a una cresta que es va estrenyent fins a arribar a l’inici de la via ferrada Olmo Soler. És una via molt divertida i senzilla per endinsar els més petits en aquest món, tant pels colors que tenen les preses inicials de Corçà com pels noms utilitzats per anomenar els diferents sectors: Tinky Winky, Po, Dipsy i Laa-Laa. Com veieu a la Noguera no els hi ha faltat imaginació!

I fins aquí les nostres propostes de vies ferrades guiades a Catalunya. Amb quina us quedeu o quina altra recomaneu? Us llegim als comentaris! 

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.