Cada estació té els seus atractius i la primavera és un dels millors moments per fer activitats a l’exterior, gaudir de l’esclat de colors, els prats verds i la bellesa de les flors. El fet que les temperatures siguin més suaus i que els dies s’allarguin, fa que encara tinguem més ganes d’escapar-nos a la natura i estar a l’aire lliure. Si esteu buscant plans per fer aquests dies, sigui en família, amics o tots sols, esteu al lloc correcte. En aquest post us recomanem activitats de natura per gaudir de la primavera.

 

Sortides interpretatives a la natura

Passejar per la natura tranquil·lament, descobrir el paisatge que ens envolta i aprendre sobre el territori sempre és gratificant. És per això que us portem dues sortides interpretatives perfectes per fer en família.

La primera activitat a la natura que us animem a fer és al municipi de Flix, a la Ribera d’Ebre, on s’hi troba la Reserva Natural de Sebes, un paradís de biodiversitat ideal per a amants de la natura i el turisme ornitològic. La visita comença a una finca anomenada Mas de Pitoia i continua pels boscos de ribera, canyissars, aiguamolls i camps d’oliveres centenàries que s’amaguen en mig de la reserva. Durant el recorregut, s’hi troben observatoris des d’on podreu veure les aus, els cavalls de la Camarga i les cigonyes que hi habiten. Al final de la visita tindreu l’opció de tastar la Lutra, una cervesa artesana elaborada a partir de menta i regalèssia, dues plantes molt típiques d’aquest paradís natural. 

L’altra ruta a la natura que us aconsellem fer aquesta primavera és vorejar l’embassament de Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera. L’embassament de Sant Llorenç forma part d’una Reserva Natural de Fauna Salvatge i està envoltat d’un bosc de ribera que conforma una zona molt rica en flora. Per tant, podreu gaudir totalment de l’esclat de la primavera! Amb els guies del Centre Espai Orígens aprendreu els canvis que s’han produït en l’ecosistema arran de la construcció de la presa i observar les espècies d’aus que donen vida a aquest espai natural. 

Descoberta de plantes silvestres 

Si sou dels que us agraden més les plantes, els itineraris botànics són una molt bona opció per gaudir de l’explosió de colors a la natura. 

El Col·lectiu Eixarcolant ofereix moltes activitats i tallers amb espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a protagonistes. Una de les experiències que organitzen és “Descobreix les plantes silvestres comestibles”, una sortida etnobotànica a través de la qual podreu conèixer els usos culinaris de les plantes i varietats tradicionals de l’Anoia. Amb aquest itinerari de menys de dues hores i amb les explicacions dels guies aconseguireu reconèixer i identificar la flora d’allà on aneu com uns autèntics experts i expertes.

Una altra sortida botànica perfecta per fer en família o grups reduïts pels voltants de Taüll és la que organitza la Judith Mira, guia de natura de l’Alta Ribagorça. Ella us transmetrà tots els coneixements que té sobre les herbes que feien servir els habitants de la zona durant l’edat mitjana per curar-se i, mentre aneu passejant pels boscos del Pont de Suert, les podreu anar identificant. Al final de l’itinerari, si ho desitgeu, podreu visitar el cultiu ecològic Taüll Orgànics on elaboren cremes antiinflamatòries a partir d’àrnica, flor de neu o edelweis. 

Excursions a cavall per la natura

Hem parlat de passejades en entorns únics però, què us sembla si, en lloc de caminar pugeu damunt d’un cavall us endinseu a la natura sobre aquest majestuós animal? 

Hi ha moltes empreses i hípiques que organitzen rutes a cavall, una d’elles és Cerdanya Eqüestre, situada al cor de la Cerdanya i enfocada a l’equitació natural i respectuosa. Ofereixen rutes o excursions a cavall per la vall de la Cerdanya, des d’on podreu travessar el riu Segre i pujar per les muntanyes més properes. És una molt bona opció perquè personalitzen l’experiència segons el nivell dels participants i les rutes poden anar des d’una a cinc hores. Si es vol també es pot fer una classe prèvia i una ruta tranquil·la que ajuda als monitors de l’hípica a decidir la ruta més bona i segura pel grup. 

Barranquisme

La primavera també és època de desglaç, el moment en què els rius de Catalunya baixen amb més força i, per tant, és quan es poden practicar esports aquàtics com el barranquisme. Els salts d’aigua que neixen entre el pas de rius, permeten baixar pels barrancs. Si sou aventurers i aventureres, el barranquisme és la vostra activitat primaveral perfecta!

Amb Cingles, Companyia de Guies de Muntanya del Berguedà, podreu practicar el barranquisme tot superant els canvis de recorregut dels rius del Berguedà i millorar la vostra tècnica. A la seva pàgina web hi trobareu un munt de propostes per poder explorar i descobrir els racons més inaccessibles dels torrents, això sí, sempre de forma adaptada a les habilitats i experiència de cadascú. 

Si no us animeu amb el descens de barrancs, podeu gaudir de la bellesa de l’espectacle i immortalitzar el moment amb una fotografia! 

Ruta en segways

L’última activitat de natura per gaudir de la primavera que us recomanem és fer una ruta en segways. L’empresa Indòmit organitza sortides amb aquest transport per descobrir l’entorn dels pobles rurals d’una forma diferent i divertida. Es tracta d’un recorregut suau, variat i adaptat per circular per la muntanya sense dificultat. La ruta està pensada per a persones sense experiència i es personalitza a les característiques del grup. L’única condició? Pesar més de 30kg i deixar-vos guiar per viure l’experiència al 100%!

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.