Divertir-se amb l’aigua és una experiència que, ben equipats, es pot viure tot l’any. Però res millor que els mesos més calorosos per submergir-se en les activitats més emocionants que us ofereixen els rius i llacs dels Pirineus de Catalunya i les platges mediterrànies, amb propostes aquàtiques per a tots els gustos. Són activitats divertides, molt participatives i que us permetran conèixer el territori i uns entorns naturals plens de vida, cultura i gastronomia mentre poseu a prova les vostres habilitats i apreneu unes pràctiques esportives que fàcilment es convertiran en noves aficions.

Comencem a l’àrea del Delta de l’Ebre, un paratge natural ple de vida precisament gràcies a l’aigua que el caracteritza, tant la que arriba carregada de sediments a la desembocadura del riu Ebre, com la que l’espera per barrejar-se al mar.

Explorant el Delta és una excursió combinada en caiac i bicicleta. És una activitat per a tota la família, en què primer pedalarem per un recorregut entre arrossars i el riu, coneixent la fauna que l’habita. I arribats a la població de Balada entrarem de ple en contacte amb l’aigua, amb una sortida en caiac per l’Ebre. Acompanyats d’un guia expert aprendrem les tècniques de navegació en caiac, un mitjà agraït i silenciós, que ens permetrà apreciar tots els detalls dels boscos de ribera.

Sense marxar de la zona, ara us proposem un activitat d’alt voltatge com és el xàrter de pesca. És una experiència espectacular pels amants de la pesca esportiva, i sorprenent per aquells qui encara no ho heu provat mai. L’adrenalina i la satisfacció de rebre una gran picada a la canya està garantida!  La sortida és llarga, d’unes sis hores, per tenir temps de gaudir a fons de l’activitat, que sempre es fa amb un patró guia especialitzat que us donarà consells i us explicarà les millors tècniques de pesca. I no patiu pel material, que allà us ho facilitaran tot, i fins i tot tindreu refrescos a bord.

 

Una altra activitat per gaudir del Delta en contacte directe amb l’aigua és a través del Xàrter Tour, unes sortides en barca amb patró totalment personalitzades i adaptades segons les vostres motivacions. Hi teniu vàries opcions, com recórrer el migjorn fins la salvatge platja que uneix el Delta amb l’Illa de Buda o remuntar el riu fins a Deltebre o Amposta visitant l’Illa de Gràcia. També podeu visitar les muscleres de la zona, amb aturada, és clar, per fer una degustació d’aquest selecte producte. Pugeu a la barca i gaudiu de l’espectacle de la natura, que en aquest indret és absolutament fascinant!

I per acabar en aquest territori, ens posarem en contacte directe amb l’aigua, concretament amb el fons del mar per a fer un bateig de submarinisme. És una activitat d’iniciació, i agafeu-vos-ho al peu de la lletra, perquè quan ho hàgiu provat serà el principi d’una nova afició que podreu posar en pràctica arreu. Consta d’una part teòrica per a conèixer el material i les normes de seguretat a sota l’aigua, seguida de la pràctica a la platja, amb contacte real amb les ampolles d’oxigen i una primera immersió, a poca profunditat i acompanyats d’instructors que us guiaran en tot moment.

Canviem radicalment d’escenari per anar cap al Pirineu, per viure una aventura aquàtica en família al Pallars Sobirà. És una activitat d’entre 2 i 5 dies, en funció de la disponibilitat i les ganes que tingueu d’aventura. Es poden combinar activitats organitzades que inclouen excursions amb 4x4 cap a Aigüestortes i Sant Maurici, parcs acrobàtics o iniciació a l’hípica. Però sobretot tingueu en compte les enormes possibilitats que us ofereix la zona per a gaudir d’activitats aquàtiques carregades d’emoció, gràcies als cabalosos rius de la zona. Parlem de frenètiques baixades de ràfting pel Noguera Pallaresa, que us obligaran a treballar en equip per a vèncer cada revolt del riu, jugant amb la velocitat i la diversió d’anar-se remullant amb cada envestida de l’aigua. El descens de barrancs pel riu també us posarà les revolucions al límit, gaudint de salts i tobogans naturals per la fresca aigua pirinenca. I si voleu una activitat més tranquil·la teniu el passeig en canoes per a gaudir plàcidament de la navegació o la iniciació al paddle surf en aigües tranquil·les.

El passeig en canoes per llacs de muntanya és també una de les activitats estrella d’un estiu d’aventura en família al Pallars Sobirà, un programa setmanal que combina múltiples propostes com  la contemplació del cel estrellat, amb guies i tast de productes locals o la visita guiada a l’església de Seurí. Una setmana per combinar al vostre aire amb tallers, rutes, excursions i activitats d’aigua per a tots els gustos.

Si us parlem de Llavorsí, inequívocament veureu una embarcació i unes aigües ràpides que excitaran el vostre instint. No us ho penseu més i gaudiu d’aquesta activitat en família tan divertida com és el ràfting en aquesta Aventura al Pirineu. Hi ha trams de diferents dificultats per adaptar-se al vostre grup, fins i tot amb mainada a partir de 7 anys, i també podeu descobrir el barranquisme i les sortides amb caiac al llac de la Torrassa, a la Guingueta d’Àneu.

I saltem ara cap al Pirineu de Girona, per gaudir d’una sortida de barranquisme familiar a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa. Equipats amb neoprens, arnesos i les mesures de protecció individual podreu fer una iniciació amb tota la família i gaudireu com autèntics exploradors en un recorregut molt ben seleccionat pel riu amb salts, ràpels i tobogans de roca. Una activitat ideal per a divertir-se en plena natura i passar unes hores refrescants i plenes d’aventura.

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.