Esteu pensant en anar a esquiar, però no sabeu on? En aquest post us proposem les millors estacions per esquiar a Catalunya i on practicar esports d’hivern.

La majoria d’estacions de Catalunya disposen de zona de debutants o infantils, perfectes per anar en família, i també disposen d’un gran nombre de pistes de dificultat més elevada enfocades a un públic de nivell més avançat. Si voleu treure profit de les nevades, continueu llegint! 

 

Llocs on esquiar: nivell principiant

La Cerdanya compta amb dues estacions immenses (la Masella i la Molina) perfectes per aprendre a esquiar gràcies a la seva extensió i la gran oferta d’activitats i classes particulars. 

L’empresa 2sports ofereix un ventall de classes d’esquí a la Molina per a particulars, grups i empreses, adaptades a totes les edats i nivells. A més, no haureu de patir pel material, ja que la mateixa empresa us permet llogar-lo. Ah, i també hi trobareu trineus i raquetes per si voleu combinar l’esquí amb alguna d’aquestes activitats tan divertides!

Si us agrada la Cerdanya catalana, però també us tira la part de la Cerdanya francesa, 360xplore us proposa fer classes d’esquí a ambdós llocs. Amb ells podreu aprendre de forma segura, ràpida i divertida aquest esport 100% hivernal! Els seus instructors, altament qualificats, us donaran un servei totalment personalitzat. Per tant, l’elecció d’on fer les classes, el tipus de classe i les hores, està a les vostres mans.

El Ripollès, amb la Vall de Núria, és un altre lloc perfecte per aprendre a esquiar. Es tracta d’una estació molt familiar i ideal per a principiants. OXINEU és una escola d’esquí, snow i raquetes que ofereix bateig de raquetes i esquí alpí per a grups. Dues propostes que us serviran per aprendre les tècniques bàsiques d'aquestes dues modalitats esportives en només dues hores. 

Llocs on esquiar: nivell intermedi

Ja heu esquiat i us sentiu preparats per baixar per pistes de nivell intermedi? A Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) hi treballa Guies Pallars, una empresa amb la qual podreu descobrir el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici sobre d’uns esquís. Aquesta activitat que us proposem un permetrà perfeccionar el vostre nivell i observar el paisatge hivernal de les muntanyes amb els esquís als peus!

L’estació d’esquí Vallter 2000 (Ripollès) és un altre indret perfecte per gaudir dels esports de neu. L’escola Vallter 2000, precisament, és el bressol de l'alpinisme català i també una de les grans escoles d'esports hivernals del principat. D’altra banda, ofereixen tracks per a poder seguir el circuit que vulgueu i conèixer la muntanya al vostre aire! 

Llocs on esquiar: nivell avançat

Si teniu un nivell més avançat d’esquí us suggerim que us animeu amb els reptes d’esquí de muntanya que planteja OXINEU. Es basen en tres sortides guiades d'esquí de muntanya de diferents nivells:

  • Repte 1: programa per consolidar les tècniques apreses de l’esquí al Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser. 

  • Repte 2: fer la volta a l’Aneto en tres dies, realitzant les pernoctes als refugis de la Renclusa i de Cap de Llauset.

  • Repte 3: sortida de sis dies per conèixer de primera mà l’esquí de muntanya als Alps entre geleres i cims de 4000 m!

Us atreviríeu a fer alguna d’aquestes sortides? 

Una altra travessa interessant i molt bonica de fer amb esquís és fer la mítica Carros de Foc. Roger Mountain Guide us guiarà durant cinc dies pels impressionants paisatges del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ell s'encarregarà de buscar la millor neu i el terreny ideal per al grup per tal de gaudir de l’experiència al 100%! 

Llocs per esquiar en família

I per acabar i si el que us interessa és esquiar en família i al vostre ritme, el Port del Comte (Solsonès) és una estació tranquil·la, amb bon ambient i amb un caràcter marcadament familiar. La seva varietat de pistes un faran gaudir d’una jornada memorable. L’estació està dividida en zones segons la seva dificultat: la zona de l’Hotel (debutants), la zona del Sucre (intermedi) i el sector de l’Estivella (avançat). 

A més, al Port del Comte també podeu fer classes en família amb Esportec Outdoor Sport! Us oferiran un servei totalment personalitzat que us permetrà practicar l’esquí amb les persones que més estimeu!

 

Com heu pogut comprovar, a Catalunya tenim un munt d’estacions d’esquí ideals i propostes per practicar esports de neu, indiferentment del nivell que es tingui. Esperem que aquest post us hagi resultat útil per descobrir les millors estacions d’esquí de Catalunya i empreses amb què practicar aquest apassionant esport!



 

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.