Catalunya compta amb una gran varietat de rutes amb caiac gràcies a la immensa quantitat d’aigües navegables que tenim. El caiac és una activitat esportiva apta per a tota mena de públic que permet arribar a llocs impensables i inaccessibles. Es pot practicar tant en aigua dolça o salada i el fet de combinar esforç físic amb el plaer d’observar la natura, el converteix en un esport ideal per fer en família, parella o amics. Així que, si aquest estiu teniu ganes de descobrir racons naturals únics de Catalunya, a continuació podreu trobar les millors rutes en caiac a Catalunya.   

 

Rutes en caiac per l’Ebre 

Comencem pel sud de Catalunya, el Delta de l’Ebre, un paratge natural ple de vida precisament gràcies a l’aigua que arrossega el riu i a les aigües del mar Mediterrani. Explorant el Delta ens ofereix una activitat idònia, ja que combina la bicicleta i una ruta en caiac; dos vehicles perfectes per conèixer l’entorn del preciós Delta. Circulareu entre els mítics camps d'arrossars i el riu Ebre fins a arribar a la població de Balada, situada davant de l’Illa de Gràcia, on ja podreu agafar el caiac i descobrir el paisatge que hi ha aigües endins. Aquesta ruta en caiac us permetrà navegar entre la flora i fauna de l’Ebre i viure una autèntica naturexperience.

Si us heu quedat amb ganes de continuar navegant pel riu Ebre, no gaire lluny del Delta, a la Ribera d’Ebre, l’empresa Enblau ofereix birdwatching en caiac: una experiència 2x1, ja que, no només navegareu pels racons més amagats i tranquils del riu sinó que també podreu observar ocells dins del seu hàbitat. Blauets, agrons, martinets, milans... són només algunes de les espècies que podreu admirar des del caiac amb l'ajuda d'uns binocles i les explicacions del guia. És una activitat molt pausada i emocionant que varia segons l’època de l'any i el tram del riu escollit, que pot ser entre Garcia - municipi de la Ribera d’Ebre - i Móra o entre Móra i Benissanet.

Enblau disposa de moltes més rutes en caiac per l’Ebre que us permetran conèixer el riu des de dins i descobrir molts dels seus secrets i racons màgics. Rutes curtes d'una hora, rutes de dues i tres hores, o rutes més llargues que us permetran posar a prova els braços. Sigui quina sigui l’opció escollida, tindreu la possibilitat d'anar en caiac individual o en caiac doble. Totes aquestes rutes són guiades, i els guies o acompanyants experts us ajudaran a comprendre l'entorn i la història de l’Ebre, convertint l'activitat en molt més que una sortida esportiva!

Si sou amants de la història, la següent proposta fa molt per a vosaltres. Es tracta de Kayak & Memory, una activitat per rememorar el pas de les tropes republicanes i l’inici de la batalla de l'Ebre. I tot això, sobre un caiac! Navegareu des de l’Aubadera de Móra d’Ebre fins a Miravet, redescobrint la màgia del riu, la seva bellesa i sobretot tota la història que amaga. 

Com veieu, el Delta de l’Ebre és un dels millors llocs de Catalunya per fer rutes de caiac!


Rutes en caiac pel Congost de Mont-rebei

Un altre dels indrets més coneguts per fer rutes en caiac és el Congost de Mont-rebei, un dels paratges naturals més bonics l’Alt Pirineu i Aran. Tot i que moltes persones decideixen descobrir aquest indret caminant pel camí excavat a la roca, l’escalinata i passarel·la de Montfalcó, des de l’aigua és una opció diferent per conèixer el Congost amb tota la seva essència. 

La ruta en caiac del Congost de Mont-rebei que us proposem és completament guiada i s’inicia a l’embarcador de la petita localitat de Corçà, direcció nord. Aquesta activitat us permetrà endinsar-vos a poc a poc en un pas cada vegada més estret, i durant el recorregut podreu observar les ermites de la Pertusa i Santa Quitèria fins a arribar a les imponents parets del congost.

Com bé diuen des de Zenith Aventura: “fer caiac a Mont-rebei us permetrà gaudir de tota la fauna i flora de l’entorn natural d’Àger. Un entorn que estimem, respectem i volem conservar així per molts anys”. 

 

Rutes en caiac pel Congost del Doll

L’espectacular Congost del Doll és una excel·lent alternativa a les famoses excursions en caiac pel Congost de Mont-rebei, ja que l’embassament de Camarasa, amb quatre quilòmetres de longitud, és perfecte per practicar activitats aquàtiques. En especial caiac, piragua o pàdel surf. 

A més, el Congost del Doll compta amb importants jaciments arqueològics, com la Balma del Pantà i la Cova del Tabac - declarats Patrimoni de la Humanitat -, que es poden observar tot navegant amb caiac. Des de l’aigua també podreu contemplar en l’altura dels cingles, elements patrimonials com la Baronia de Sant Oïsme o l’església romànica de Sant Miquel, a Fontllonga. A més de l’emocionant trobada amb el Tren dels Llacs, que segueix aquest mateix recorregut!

Per tant, la ruta en caiac pel Congost del Doll, completament guiada per l’empresa Zenith Aventura, és perfecta per gaudir de la zona amb tranquil·litat!

 

Rutes en caiac pel Berguedà

I acabem aquest post de les millors rutes en caiac a Catalunya viatjant fins al Berguedà, concretament al pantà de La Baells, un indret idíl·lic per anar en  piragua

Es tracta de rutes de dues hores de durada adaptades a les característiques del grup, on a cada remada podreu conèixer els raconets més bonics del Pirineu amb un guia expert que us explicarà les característiques del lloc.

I fins aquí el nostre llistat de rutes en caiac a Catalunya. Ja sabeu per quina començareu? Deixeu-nos un comentari o compartiu aquest article a les vostres xarxes socials!

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.