El Col·lectiu Eixarcolant treballa per la recuperació i divulgació dels coneixements i usos de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, per tal que esdevinguin una eina que permeti desenvolupar un model de producció, distribució i consum d’aliments més sostenible i accessible a tothom, basat en la proximitat i en la qualitat, que dignifiqui la feina d’agricultores i agricultors i que permeti mantenir la diversitat dels paisatges que ens envolten. Eixarcolant realitza projectes de recerca, formació, divulgació, dinamització territorial i assessorament, sempre desenvolupats amb el màxim rigor i metodologia científica. Totes les seves actuacions es desenvolupen en el marc de l’economia social i solidària, i sense afany de lucre.


Comarca:
• Anoia
Municipi / Nucli:
• Jorba
Sortida etnobotànica per conèixer els usos culinaris de les plantes silvestres. Des del Col·lectiu Eixarcolant us oferim aquesta passejada guiada que us permetrà descobrir les plantes silvestres comestibles i varietats tradicionals, per tal que després les pugueu reconèixer i identificar allà on aneu. Enmig del bosc, en antics horts amb marges de pedra seca, o al costat del rierol, però també al bell mig del poble.



Comarca:
• Anoia
Municipi / Nucli:
• Jorba
Sortida etnobotànica per descobrir els usos culinaris de les plantes silvestres seguida d’una degustació de productes silvestres. Durant la primera part de l’activitat, passejarem pels paisatges que envolten el bonic poble de Jorba tot descobrint antics horts, rierols i murs de pedra seca, on hi creixen una infinitat de plantes silvestres i varietats tradicionals.



Comarca:
• Anoia
Municipi / Nucli:
• Jorba
Sortida per identificar i recollir espècies silvestres comestibles seguida d’un taller de cuina silvestre amb la corresponent degustació.

