Catalunya és una destinació ideal per practicar activitats a la natura tot l’any, ja que disposa d’espais naturals privilegiats: una flora i fauna diversa, llacs naturals, cims emblemàtics, infinitat de propostes de turisme actiu, gastronomia local... Si sou dels que us agrada gaudir de la natura, al portal www.naturexperience.cat hi trobareu més de 200 activitats i experiències guiades per explorar els entorns naturals de Catalunya.

Les diferents experiències que trobareu a la plataforma es poden personalitzar i fer a mida segons el grup que formeu, independentment de les edats, capacitats físiques i durada de la vostra estada. Cada empresa ofereix un gran ventall d’activitats per gaudir de la natura, sempre amb responsabilitat i cura. Sigui en família, amb parella, amics o en solitari, amb Naturexperience.cat segur que descobrireu més d’una proposta que us seduirà! Continueu llegint per conèixer totes les activitats a la natura a Catalunya que ofereix Naturexperience.com.

Activitats aquàtiques

Si us agrada l’aigua i l’aventura, aquí trobareu un munt d’activitats esportives aquàtiques  per a tots els gustos! Des de rutes amb piragua i canoa a congostos, pantans i llacs, a descensos de barrancs pels rius més cabalosos del Pirineu. A més, també podeu optar per experiències relacionades amb la pesca i el submarinisme.  

Experiències gastronòmiques

Us agrada la gastronomia? Els productes quilòmetre zero? Tenim un munt de propostes per vosaltres! Hi trobareu: tastets amb productes locals, experiències oleoturístiques i enoturístiques, tallers de cuina, rutes temàtiques, cuina pirinenca… Si voleu degustar el territori des dels seus orígens gastronòmics i fins a les més modernes adaptacions dels seus productes, trieu i remeneu entre les experiències gastronòmiques a Catalunya que us oferim! 

Experiències amb cavalls

Sabíeu que relacionar-se amb cavalls ajuda en el desenvolupament emocional i les relacions interpersonals? En aquest apartat us proposem experiències enriquidores, sensorials i estimulants amb cavalls. Trobareu activitats per fer amb grup i/o individualment i aptes per grans i petits: rutes a cavall, excursions, passejades, formacions, coaching… Experiències on podreu aprendre tot el que vulgueu sobre el món dels cavalls, crear vincles i, alhora, gaudir dels paisatges i entorns més emblemàtics de Catalunya.  

Experiències de benestar i salut

A Naturexperience.cat no només tenim propostes plenes d’adrenalina i aventura, també recomanem experiències de benestar i salut perquè us pugueu relaxar. Banys de bosc, ioga a la natura, mindfulness o marxa nòrdica són algunes de les activitats que us ajudaran a trobar l’equilibri entre cos i ment. A més, al web també hi trobareu balnearis i empreses que ofereixen massatges i teràpies naturals. 

Cursos i tallers a la natura

Si sou persones curioses tenim una gran oferta de cursos i tallers a la natura. Des de formacions d’escalada, tallers de cuina, de tints naturals, de fotografia o pedra seca a itineraris botànics o interpretatius. 

Activitats a la natura

Altres activitats a la natura que podeu trobar en el nostre portal són: l’observació i fotografia d’ocells, la identificació de plantes silvestres i les seves propietats, circuits d’orientació, parcs d’aventura… Un munt d’experiències que segur que us faran gaudir del medi natural!

Excursions i rutes de senderisme

Les excursions i rutes de senderisme són un pal de paller quan parlem de natura i muntanya. A Naturexperience hi trobareu moltes empreses i entitats que ofereixen rutes de senderisme d’un o més dies i de diferents nivells pel territori català. Totes elles compten amb guies de natura professionals que us ajudaran a interpretar el paisatge mentre camineu. 

Rutes en bicicleta

Cada cop hi ha més fans de les bicis, i és per això que no podia faltar una secció de rutes en bicicleta per Catalunya. De la mà d’empreses rurals especialitzades, podreu enfilar-vos a la bici i fusionar-vos amb paisatges únics, vies verdes i camins solitaris, en unes rutes de BTT excepcionals que també us ajudaran a enllaçar diferents pobles i valls amarades de cultura i gastronomia. Les rutes en bicicleta per Catalunya que trobareu a Naturexperience.cat us faran descobrir racons únics!

Activitats des de l’aire

Poder volar sempre ha sigut un dels grans somnis dels humans. Encara que no tinguem ales, observar els pobles i el paisatge de Catalunya a vista d’ocell és possible amb un globus aerostàtic! Diferents empreses ofereixen vols en globus per diverses zones de Catalunya perquè pugueu admirar el paisatge que ens envolta des d’una altra perspectiva. 

Activitats a la neu

Durant l’hivern, la millor manera de moure’s per la natura és fent activitats a la neu: des d’esquiar a fer sortides amb raquetes o motos de neu. No necessiteu ser experts per poder practicar aquests esports, a Naturexperience.cat hi ha activitats per fer a la neu per a tots els nivells i gustos.

Activitats de descoberta

Guiatges per descobrir diverses espècies, rutes d’interès històric, cultural i paisatgístic, sessions d’astronomia, sortides de camp… Catalunya és un territori per descobrir, sempre hi trobareu alguna proposta que us activarà l’instint d’exploradors. Per això posem al vostre abast un munt d’activitats d’observació, interpretació i descoberta del medi natural. Per fer que cada sortida a l’aire lliure sigui única i pugueu desenvolupar les vostres inquietuds com a ornitòlegs, fotògrafs de natura o observadors de fauna i flora, només heu de reservar l’activitat que més us agradi i personalitzar-la al vostre gust. 

Activitats culturals

Diferents empreses ofereixen la possibilitat de descobrir les tradicions i oficis ancestrals que han anat definint el paisatge rural que tenim avui a Catalunya. Són propostes culturals com visites a jaciments, mines, salines, museus i ecomuseus, rutes per camins ramaders, travesses que rememoren la història de Catalunya, activitats amb interpretació de la formació, geologia i història de diversos pobles i la seva gent…

Propostes ecoturístiques

Uns dels espais on es practica més l’ecoturisme és als parcs naturals, i per sort Catalunya disposa d’una gran varietat d’espais naturals protegits ideals per perdre-us i adquirir nous coneixements sobre l’entorn que ens envolta. Des de Naturexperience us oferim fins a 38 propostes d’ecoturisme pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Cadí-Moixeró. Descobriu-les aquí!

Com veieu, a www.naturexperience.cat hi ha més de dues-centes activitats per viure experiències úniques en entorns naturals de Catalunya. Cada una de les propostes, més enllà d’oferir-vos emocions i nous coneixements, estan pensades per preservar la cultura i els costums dels pobles i ajudar al desenvolupament socioeconòmic de les zones rurals. Perquè contribuir a l’economia local dels indrets que es visiten també és una manera de practicar el turisme responsable i respectuós. 

Per estar al dia de les activitats programades, noves experiències i les propostes que us recomanem a cada estació, ens podeu seguir a les nostres xarxes socials: Facebook, Instagram, Twitter i consultar el nostre apartat de newsletter amb propostes diverses. 

Naturexperience.cat és una plataforma que forma part del projecte Leader Natura impulsat pel Consorci Leader Pirineu Occidental i participat per la resta de grups d’acció local Leader de Catalunya amb la finalitat de contribuir al desenvolupament socioeconòmic sostenible de les zones rurals i donar valor a les empreses rurals que proposen activitats i experiències a la natura de manera respectuosa i responsable amb l’entorn. Totes les activitats que formen part d’aquest portal web es realitzen dins del territori rural català i estan classificades segons tipus, ubicació, època de l’any i les empreses o entitats que les ofereixen. 

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.