Heu vist com tenim els Pirineus de Catalunya aquest hivern? Segur que en un moment o altre heu quedat embadalits veient els cims vestits de neu, amagats sota una frondosa capa blanca que s’estén al llarg de tota la serralada i que s’ha atrevit, fins i tot, a tenyir de blanc el paisatge de pobles i valls poc avesats a un paisatge tan idíl·lic. La neu és màgia, la seva presència tot ho canvia. Cada any els Pirineus experimenten aquesta dolça metamorfosi, passant del verd exuberant d’un estiu carregat d’emocions i activitats a l’aire lliure a convertir-se en un altre escenari natural absolutament fascinant, amb aventures de tota mena i amb una infinitat d’activitats de neu amb nens, en família o amb amics. Les diferents estacions de muntanya han desplegat un enorme ventall de propostes relacionades amb l’esquí en totes les seves modalitats, i les empreses rurals del territori també hi ofereixen sorprenents activitats de descoberta, orientació i un munt de propostes per gaudir de la muntanya durant els mesos de neu.

Si no ho heu fet encara, heu de provar les raquetes de neu. És una manera única de gaudir de l’alta muntanya a l’hivern, al vostre ritme i sentint com la neu cruix sota els vostres peus a cada passa, i no necessitareu gaire equipament ni dominar cap tècnica específica. Rememorant l’estil més tradicional d’excursionisme hivernal us podreu endinsar en paisatges difícilment accessibles amb altres tècniques d’esquí. Trobareu propostes per a fer bateigs o sortides amb raquetes a Vallter 2000 o Port del Compte. Igualment, a la Val d’Aran i al Pallars també s’hi organitzen excursions guiades, amb rutes a mida de les vostres capacitats, des de sortides familiars com les excursions nocturnes amb lluna plena pels boscos més màgics de l’Alt Pirineu a Tavascan, fins a ascensions o rutes de
més d'un dia.

Una altra fórmula per endinsar-vos de ple al paisatge més hipnotitzador de tot l’any és fer-ho amb esquís de muntanya. També és una activitat excel·lent per iniciar-vos en les activitats d’aventura a la neu, ja sigui en circuits curts i molt planers per si no ho heu provat mai, com amb sortides amb pells de foca i amunt! A Port del Comte, Vallter 2000 i a l’àrea d’Aigüestortes i Sant Maurici hi trobareu propostes per a tots els públics, i us facilitaran tot el material necessari per passar un gran dia amb família tot gaudint dels esports d'hivern. I quan ja ho hàgiu provat i tingueu ganes de més adrenalina podeu apuntar-vos a El Repte, al Ripollès i Cerdanya. Són sortides guiades d'esquí de muntanya de diferents nivells, des dels inicials fins als més avançats, per conèixer totes les possibilitats de l’esquí de fons .

I pels més avançats, us tenim reservada la travessa dels Carros de Foc, una completa sortida guiada de cinc dies a través dels Pirineus Occidentals buscant els millors descensos, obrint traça per les valls solitàries i gaudint dels confortables refugis que trobem durant la ruta. Una gran experiència de neu i natura que us deixarà un record profund.

I pels amants de l’esqui alpí i surf de neu, teniu tot un ventall de propostes per a gaudir del vostre esport preferit, o fins i tot iniciar-vos amb els esquís si fins avui encara no us hi heu atrevit. Les estacions d’esquí dels Pirineus de Catalunya us oferiran el millor escenari i tot el que necessiteu per connectar com mai amb la neu.

I finalment, si cerqueu una experiència única per embolcallar-vos d’hivern amb tot el confort, penseu en propostes com les de l’Alt Pirineu, al Bahns de Tredós de Salardú. Podreu arribar a llocs inimaginables conduint una moto de neu o lliscant amb un split board, transformant uns esquís de muntanya en un snowboard per a gaudir tot seguit de llargs descensos cap al paradís. I finalment, com no, passar la nit en aquest allotjament i despertar-vos en un entorn que ni en el millor dels vostres somnis seria tan real.

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.