Divertir-se a l’aigua és una experiència que, ben equipats, es pot viure tot l’any. Però res millor que els mesos calorosos per submergir-se en les activitats més emocionants que ens poden oferir els rius i llacs dels Pirineus de Catalunya i les platges del Mediterrani.

Si voleu conèixer el territori i uns entorns naturals plens de vida, cultura i gastronomia, mentre poseu a prova les vostres habilitats aquàtiques, continueu llegint. En aquest post us proposem un seguit d’activitats aquàtiques per fer aquest estiu a Catalunya. N’hi ha per triar i remenar!

Activitats aquàtiques al Delta de l’Ebre

Comencem al sud de Catalunya, al Delta de l’Ebre, un paratge natural ple de vida precisament gràcies a l’aigua. Explorant el Delta és una excursió combinada en bicicleta i caiac que organitza l’empresa Riu a l’Ebre. Es tracta d’una activitat per a tota la família que transcorre entre arrossars i el riu, i és perfecta per conèixer la fauna que l’habita. Acompanyats d’un guia expert, podreu aprendre les tècniques de navegació en caiac, un mitjà agraït i silenciós que us permetrà apreciar tots els detalls dels boscos de ribera. 

Enblau és una altra empresa que organitza sortides en caiac pel riu Ebre. Podeu escollir entre rutes curtes d'una hora, rutes de dues i tres hores, o rutes més llargues que us permetran posar a prova els braços. Si us agraden els ocells o la història, també ofereixen sortides de birdwatching en caiac i Kayak & Memory, una activitat que organitzen juntament amb l’empresa Terra Enllà per rememorar el pas de les tropes republicanes i l’inici de la batalla de l'Ebre. Si en lloc de caiac preferiu fer paddle surf per l’Aiguabarreig, l’empresa Jovial Adventure ofereix rutes guiades i cursos d’iniciació per aquesta zona.

Sense marxar de la zona, us recomanem una activitat d’alt voltatge com és el xàrter de pesca amb Green Flake Fishing. Ens trobem davant d’una experiència espectacular pels amants de la pesca esportiva i sorprenent per aquells que encara no l’heu provat mai. Una altra activitat per gaudir d’activitats aquàtiques al Delta és a través del Xàrter Tour, unes sortides en barca totalment personalitzades i adaptades segons les vostres motivacions. 

I per acabar en aquest territori, us animem a fer un bateig de submarinisme amb Subkro. Es tracta d’una activitat d’iniciació per entrar en contacte amb les ampolles d’oxigen i fer una primera immersió de poca profunditat. Sempre estareu acompanyats d’instructors que us guiaran en tot moment.

Activitats aquàtiques al Pallars Sobirà

Canviem radicalment d’escenari per anar cap al Pirineu i viure una aventura aquàtica en família al Pallars Sobirà. Àssua Receptiu Turístic organitza activitats d’aigua d’entre 2 i 5 dies que es poden combinar amb excursions amb 4x4 a Aigüestortes i Sant Maurici, parcs acrobàtics o iniciació a l’hípica. És una zona fantàstica per a gaudir d’activitats aquàtiques carregades d’emoció com baixar amb ràfting pel Noguera Pallaresa, practicar el barranquisme o passejar en canoa.  

Llavorsí és un dels millors indrets de Catalunya per practicar ràfting gràcies als seus cabalosos rius. És per aquest motiu que hi ha moltes empreses que ofereixen aquesta activitat, com és el cas de  Ràfting Llavorsí, Roc Roi o Turisnat Sort.

Activitats aquàtiques al Pirineu de Girona

Si saltem cap al Pirineu de Girona, podreu gaudir de sortides de barranquisme familiar. A la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, amb Guies de Muntanya i Barrancs Ama Dablam podreu fer una iniciació amb tota la família i divertir-vos com autèntics exploradors tot passant per salts, ràpels i tobogans de roca. Sempre ben equipats amb neoprens, arnesos i les mesures de protecció individual necessàries!

A la comarca del Ripollès, Altitud Extrem també ofereix el descens de les Gorges del Núria integral, un barranc molt complet en què us haureu d’enfrontar a tobogans, salts vertiginosos, ràpels i aigua ben fresca. Estareu envoltats de vegetació i passareu per gorgs on us podreu banyar. Amb el barranc de les Gorges del Núria Integral trobareu tot el que es pot esperar d’un gran descens!

Activitats aquàtiques al Berguedà

El Berguedà és un territori ideal per practicar activitats aquàtiques com el barranquisme o el caiac, gràcies a la seva infinitat de rius, gorgs i embassaments. 

Algunes de les empreses que es dediquen al barranquisme al Berguedà són Relleus Gent de Muntanya i Cingles. Companyia de Guies de Muntanya del Berguedà. Amb ells podreu descobrir barrancs espectaculars i endinsar-vos en un nou món i molt divertit. 

Si sou dels que preferiu el piragüisme, el pantà de La Baells és un indret idíl·lic per practicar-lo. Indòmit organitza rutes de dues hores de durada adaptades a les característiques del grup, on a cada remada podreu conèixer els raconets més bonics del Pirineu amb un guia expert que us explicarà les característiques del lloc.

I fins aquí les nostres propostes aquàtiques per fer aquest estiu. Si busqueu activitats ben refrescants per divertir-vos en família o amics, aquestes són només algunes de les experiències aquàtiques que podeu fer a Catalunya. Aventureu-vos amb les nostres recomanacions i deixeu-nos un comentari de la que més us ha agradat!

Informació sobre protecció de dades: Responsable: Consorci Leader Pirineu Occidental, P2500094D. Finalitat: Enviar les notícies del nostre blog que són del seu interès. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte autorització expressa o obligació legal. Drets: Accés, rectificació, supressió o oblit, limitació, oposició, portabilitat i no ser objecte de decisions individuals automatitzades. També es pot retirar el consentiment atorgat. Dades de contacte: C/ Pau Casals, 14 Baixos - 25620 Tremp (Lleida), dpd@leaderpirineuoccidental.cat Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada a la nostra Política de Privacitat.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.